jawahir ramli

jawahir ramli

aziz rahman

aziz rahman

saya sayang kamu .

si cantik & si hensem

Saturday, September 24, 2011

teori mmbntuk bayi lelaki atau perempuan..


Sel telur yang menghamilkan kerana masuknya ke dalam rahim dengan sperma lelaki bergerak dan berpindah randah. Kekadang ianya letaknya di sebelah kanan, kekadang di sebelah kiri. Sekiranya sel telur terletak pada sebelah kanan, maka akan lahir bayi lelaki  dan sekiranya terletak pada sebelah kiri, akan lahir bayi perempuan.


Teori pembentukan jantina anak adalah seperti berikut :-

1. Waktunya : Pada masa subur isteri kerana pada masa itu sel kelamin wanita dapat dibuahi sel kelamin lelaki.


2. Caranya : Lakukan persetubuhan dengan sebaik-baik dan sempurna. Setelah selesai, isteri hendaklah tidur miring sampai bangun pagi. Jangan tidur telentang supaya letak air mani jatuh miring.  


3. Hasilnya : Bila ingin anak lelaki, miring ke kanan dan jika  ingin anak perempuan miring ke kiri.
Teori ini juga merupakan daya usaha dalam mencari sesuatu yang  diingini, namun hasilnya di luar batas kemampuan manusia. Semua nya ditentukan Allah SWT. Namun kita digalakkan berikhtiar. 


Ada teori lain, satu pendapat Dr. M. Zaky Syafi’i Beyk dari Iskandariah (Mesir) yang menyatakan dalam bukunya “Al Azmatus Zaujiyah wa’ilajuha” - 


“Berilah isteri makan vitamin B semenjak mula hamil hingga 8 bulan  setiap hari 3 kali - 2 biji sekali.  Memakan vitamin B akan menambah kesihatan dan kesuburan apalagi   bagi ibu yang mengandung. Bila isteri makan vitamin B sebagai   penambah zat makanannya yang biasa setiap hari, maka bayi yang akan lahir kelak, insyaallah lelaki.Teori ini amat praktis dan mudah dilakukan. Ianya bergantung kepada kita. Hasilnya akan dapat dirasai apabila telah mencuba.  

awas yew k0wang.. lau l0m kawin jgn lakukan tau.. xbaik... berdosa.. ALLAH marah.. hehe

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.